Zelfstandig kunnen reizen in het openbaar vervoer in Amsterdam is niet voor iedere inwoner vanzelfsprekend. Samen met een OV-coach leren Amsterdammers met een beperking zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, naar bijvoorbeeld, werk, school of de sportclub.

In 2018 hebben de eerste 100 reizigers dankzij de OV-coach hun weg leren vinden met de metro, tram of bus.

 

Welke partijen zijn betrokken bij de OV-coach?
De OV-coach in Amsterdam is een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Cliëntenbe-lang Amsterdam, het GVB, MEE Amstel en Zaan, Pantar, RMC, Transvision, Academie van de Stad, BovenIJ ziekenhuis, Jeugdplatform Amsterdam, Munckhof, ROCTOP, ROC van Amsterdam, Sigra, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam.

www.ov-coach.nl 

 

OV-coach aanvragen
De OV-coach is voor Amsterdammers vanaf 12 jaar die door een beperking (nog) niet alleen kunnen reizen in het openbaar vervoer van Amsterdam, maar dat wel graag willen. Wil je graag weten of de OV-coach iets voor jou kan betekenen, bel naar het gratis nummer 020 308 45 00 of mail naar ov-coach@meeaz.nl.

Hoe vraag je een OV-coach aan? Voor Amsterdammers vanaf 12 jaar die door een beperking van spraak, zicht, gehoor, beweging of begrip (nog) niet alleen kunnen reizen in het openbaar vervoer van Amsterdam, maar dat wel graag zouden willen, kan de OV-coach uitkomst bieden.

De OV-coach heeft hier een speciale individuele training voor ontwikkeld. Neem met de OV-coach contact op om te kijken of de training voor jou geschikt is. Bel naar het gratis nummer 020 308 45 00 of mail naar ov-coach@meeaz.nl. De diensten van de OV-coach zijn gratis, je betaalt alleen je eigen reiskosten.

Vul online vragenlijst OV-coach in
Zelfstandig kunnen reizen in het openbaar vervoer in Amsterdam is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is in maart 2018 de OV-coach gestart. Samen met een OV-coach kunt u als Amsterdammer met een beperking zelfstandig leren reizen met het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld naar werk, school of sportclub. Zorgt u voor iemand of begeleidt u iemand die niet zelfstandig kan reizen door Amsterdam? Of durft of kunt u zelf niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer? De OV-coach wil u dan graag een aantal vragen in deze onlinevragenlijst in. Dat duurt ongeveer 3 minuten). Dit is de link: https://www.amsterdam.nl/sociaaldomein/zorgprofessionals/nieuws-zorgprofs/online-vragenlijst-ov-coach/